Pàgines

dimarts, 14 de febrer del 2017

Esquerra de Menorca sobre la necessitat d’augmentar les plantilles de treballadors d’AENA Menorca

Esquerra de Menorca espera que els diputats i diputades siguin sensibles al fet insular i votin favorablement la PNL que es debat demà dia 15 a la comissió de foment del Congrés de Diputats.

Com en altres ocasions, el grup parlamentari confederal d'UNITS PODEM – EN COMÚ – EN MAREA, ha traslladat al Congrés de Diputats peticions de col·lectius que veuen com el temps passa i les seves reivindicacions no són ateses. En aquest cas la petició del personal laboral de l'Aeroport de Menorca ve d'enfora i tot i ser estalonada per les institucions de les Illes, tant el Consell Insular com el Parlament Balear, encara no han estat resoltes pels gestors d'AENA, ni ateses pels seus responsables superiors, és a dir el Ministeri de Foment.

Esquerra de Menorca creu més que raonable la sol·licitud de reforçar la plantilla d'AENA i ENAIRE durant l'estiu, al nostre aeroport, que hem de recordar és actualment l'únic aeroport considerat estacional dins tota la xarxa d'AENA i té el 90% del seu trànsit entre els mesos d'abril i octubre.

AENA ja no té cap excusa per accedir a aquesta sol·licitud, quan ha perdut el judici de la conversió de personal eventual a fix discontinu interí i quan, per quart any consecutiu, augmentarà els beneficis amb xifres que la situen com la cinquena empresa amb més beneficis de la borsa.

La PNL que signen Alberto Garzón, Fèlix Alonso i Mae de la Concha és de justícia i vol evitar el possible conflicte laboral que pot ocasionar que AENA/ENAIRE no prenguin solucions.

Les menorquines i menorquins i la resta d'usuaris de l'aeroport sortim guanyant amb una reivindicació que donarà millor garantia de servei, major seguretat i facilitarà més llocs de feina durant la temporada. Sent AENA, empresa pública hauria de posar l'interès públic per sobre de qualsevol altre criteri , més quan l'Aeroport de Menorca, segons les mateixes declaracions de Tomás Melgar, director de l'Aeroport, al Diari Menorca, el passat mes de novembre, va dir que pel 2017 s'esperava un augment de trànsit de passatgers i que l'aeroport ja donava beneficis.

Des d'Esquerra de Menorca esperem que s'aprovi, demà dia 15, la PNL a la comissió de Foment i que el PP que es va abstenir en una votació similar al Consell Insular de Menorca i al Parlament Balear, ara rectifiqui i voti a favor.

Finalment EM espera que el Govern de l'Estat no faci cap concessió a les pressions del capital privat per augmentar la privatització del 49 al 60%. És més, des d'EM pensem que s'hauria de revertir la privatització del 49% i tornar a ser 100% pública. En aquest sentit ens preocupa que els TLC com ara TTIP, CETA i TiSA puguin servir per acabar amb el sector públic i privatitzar el poc que queda.

EM dóna suport total a les reivindicacions del personal laboral de l'Aeroport, no només d'AENA, i esperem que un sector com és l'aeroportuari que està generant tants de beneficis, fruit de l'esforç i feina dels seus treballadors i treballadores, sigui sensible a les peticions que fan aquests.