Pàgines

dijous, 2 de febrer del 2017

Esquerra de Menorca critica que Juana Francis no defensi els interessos dels menorquins i menorquines

Les darreres declaracions de Joana Francis, on fa balanç del seu treball al senat els darrers mesos, no fan altra cosa que continuar donant raó a l'opinió que hem tingut sempre des de EM en relació als representants menorquins a la cambra alta i baixa, siguin del PSOE o del PP. No fan altra cosa que defensar propostes i interessos de partit, abans que defensar els interessos i necessitats de la societat menorquina.

Quan semblava que, després d'anys de lluita, es començaria a donar una resposta verdadera i positiva al problema del transport aeri de Menorca, i Balears en general. La senadora del Partit Popular ha fet unes declaracions mostrant el seu desacord amb la implantació de la tarifa plana en els vols entre illes, una proposta que el PP va votar a favor al Parlament Balear i que el Govern de Rajoy va acceptar defensar davant el Parlament Europeu.

Des d'Esquerra de Menorca fa molts anys que defensam la tarifa plana en els vols entre illes, a més d'altres punts estratègics de la península com Madrid, Barcelona o València, i encara que ens sembla un preu elevat en relació a la capacitat d'adquisició actual dels menorquins i menorquines, creiem que és la primera passa per a poder parlar d'un transport aeri digne que posi més facilitat al fet insular.

La pujada al 75% del descompte de resident, que ara defensa Pons Vila, no garanteix l'abaratiment dels preus per als residents. Les companyies aèries es podrien beneficiar de la situació mitjançant un augment del preu, de manera que els trajectes ens seguirien costant el mateix que fins ara o més.

No seria la primera vegada que la senadora es posiciona contra els interessos de Menorca, com va demostrar a la comissió de medi ambient en relació a les prospeccions petrolieres. Posició de la qual presumeix dins les mateixes declaracions de balanç. A més, qüestiona el treball de la plataforma "Aliança Mar Blava" a la qual acusa de fer el necessari per aconseguir subvencions públiques, desmereixent un cop més el treball de les plataformes socials.

Per altra banda, també ens ha sorprès que presumeixi de les inversions fetes amb els fons de l'Ecotaxa -quan el PP va votar contra la implantació d'aquesta-, de les obres del teatre del born -les quals han suposat un despropòsit total-, etc.

Des d'Esquerra de Menorca creiem que les declaracions de Juana Francis estan totalment fora de lloc i tergiversen la realitat. No està bé que un càrrec públic menteixi a les persones que representa, ni tampoc que s'apropiï del mèrit d'haver fet unes polítiques beneficioses per al conjunt de la societat quan no és així.