Pàgines

dijous, 16 de febrer del 2017

S'aprova la PNL que va presentar Izquierda Unida i que obliga a AENA Menorca a pactar l'augment de plantilla amb el comitè d'empresa

El passat dimecres es va aprovar a la Comissió de Foment, del Congrés dels Diputats, una PNL presentada pel grup parlamentari d'UNITS PODEM en relació a la manca de treballadors i treballadores en temporada d'estiu a l'aeroport de Menorca.

Aquesta PNL que va presentar el coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, junt amb Fèlix Alonso i Mae de la Concha, i que es va
elaborar en col·laboració de la secció sindical de CCOO Aena Menorca, va comptar amb 19 vots a favor, 14 vots en contra (PP) i 4 abstencions (C's).

Recordem que l'aeroport de Menorca és l'únic de l'Estat que està declarat com a estacional i que el trànsit de passatgers a l'estiu és un 90% en vers la resta de l'any. Des del 2012, quan es van desvincular 23 membres de la plantilla, no s'ha tornat a augmentar aquesta amb els greuges que això suposa pels treballadors i treballadores que han vist augmentada la seva càrrega de treball. Per si no n'hi hagués prou, AENA, que obté uns beneficis multimilionaris anualment, té des del 2010 el sou congelat al seu personal laboral. Un cop aprovada aquesta PNL, AENA té l'obligació d'arribar a un acord abans de finalitzar l'estiu.

Des d'Esquerra de Menorca ens alegrem que aquesta PNL s'aprovi, ja que beneficiarà de manera important als treballadors i treballadores d'AENA però també suposarà una millora substancial al servei dels usuaris aeroportuaris de Menorca. I volem felicitar a CCOO Aena Menorca per haver aconseguit el reconeixement de la reivindicació per millorar la plantilla, davant l'actitud injustificada de l'empresa. Lamentam també la posició del PP exposada per la diputada de Menorca, Agueda Reynés que va defensar la posició empresarial sense cap sensibilitat envers els treballadors.

Per altre costat, aquesta votació ha fet palès –un cop més- que al Partit Popular no els interessa el més mínim el benestar dels menorquins i menorquines, a més de posicionar-se a favor de les grans empreses i contra els treballadors i usuaris, recordem que AENA té un 49% de capital privat fruit de la privatització parcial feta pel PP i que els beneficis de l'empresa, van a les butxaques dels inversors privats, en la seva majoria fons voltor i especuladors amb domicili a llocs com les illes Caiman.