Pàgines

divendres, 13 de gener del 2017

FÈLIX ALONSO I MAE DE LA CONCHA PRESENTEN LA PNL SOBRE LA MANCA DE PERSONAL A AENA-ENAIRE MENORCA

Avui Fèlix Alonso, el diputat de En Comú Podem, portaveu a la comissió de Foment d'Units-Podem, En Comú Podem i En Marea, junt a Mae de la Concha, diputada d'UNITS PODEM MÉS, han presentat a Menorca la PNL sobre la manca de personal a AENA-ENAIRE durant l'estiu a l'Aeroport de Menorca. Fruit dels contactes i reunions que es van tenir el passat mes d'abril i novembre a iniciativa de la secció sindical del grup AENA a Menorca, de CC.OO, que es va traslladar al Congrés de Diputats per explicar als diferents grups parlamentaris la problemàtica de l'aeroport menorquí.

Avui en dia l'aeroport de Menorca té un 12% menys personal del que tenia en el 2012, en canvi en els darrers quatres anys el tràfic aeri no ha fet més que augmentar, fins a un 20%. Recordem que al 2012 el tràfic era de 2.545.942 passatgers i el 2016 ha tancat amb un tràfic de 3.178.612, per tant la seguretat i el servei no estan garantits en la qualitat que es mereixen els menorquins, usuaris i visitants. Pensem a més que el 87% aproximadament de la gent que surt i entra a Menorca ho fa via aèria i que l'aeroport és una estructura imprescindible per les comunicacions en una illa, més quan aquesta illa viu del turisme.

La PNL també vol solucionar el problema i evitar les mobilitzacions i convocatòria de vaga anunciada l'any passat i que no es va realitzar per manca d'interlocució amb el ministeri de Foment que estava en interinitat. Ara amb un nou Govern i un Ministre en plenes funcions no hi ha excuses per atendre les reivindicacions dels treballadors d'AENA i ENAIRE a l'Aeroport de Menorca.
A més de presentar la PNL s'han fet diverses reunions a l'illa i contactes amb membres de la plataforma el Transport Aeri ofega Menorca, per tenir un coneixement més clar de la realitat insular i la problemàtica que segueix sense resoldre's.

Per una altra banda, la mesa de la comissió de Foment del Congrés de Diputats es reunirà aquest dimecres 18 de gener, per decidir la data de la compareixença del Ministre de Foment Iñigo de la Serna, a petició pròpia i del grup UNIDOS PODEMOS-EN COMÚ PODEM-EN MAREA, per parlar del DORA i el seu impacte en la gestió aeroportuària, les taxes i el futur dels aeroports, entre ells el de Menorca, que amb els darrers bons resultats hauria de possibilitar l'ampliació necessària del personal a l'Aeroport Menorca per donar el servei que es mereixen els residents i visitants.