Pàgines

dissabte, 14 de gener del 2017

ESQUERRA DE MENORCA DEMANA AL PARLAMENT EUROPEU PER LA TARIFA PLANA EN ELS VOLS INTERINSULARS

Des d'Esquerra de Menorca – Esquerra Unida, mitjançant l'eurodiputada Paloma López, s'ha demanat al Parlament Europeu per l'estat de la sol·licitud per a implantar la tarifa plana entre illes.

L'any 2001, quan es va regular el descompte de resident per a les Illes, des d'EM ja proposàvem la implantació de la tarifa plana en els vols interinsulars, a més de la declaració d'OSP en els vols a les principals capitals de l'Estat.

La manca d'un transport aeri digne a Menorca ens afecta de manera molt negativa en tots els sentits i és una reclamació històrica dels menorquins i menorquines, ja fa uns anys que aquest assumpte està en l'agenda política però, fins fa ben poc, semblava que no interessava als diferents equips de govern del CIM i Govern Balear. Ara, amb aquests governs disposats a treballar per millorar la qualitat del transport aeri, sembla que és des de Madrid que no tenen gaire pressa per a solucionar un problema que preocupa i molt als residents a l'illa.

És per aquest motiu que ahir, dia 13 de gener, mitjançant Paloma López es van entregar unes preguntes –per ser contestades per escrit- al Parlament Europeu sobre l'estat de la petició d'aquesta tarifa, a més també es va posar en context sobre l'agressiva política de les companyies aèries, que no dubten a l'hora de deixar d'operar a Menorca, amb les conseqüències que això comporta per a les persones que necessiten o volen sortir de l'illa i per al turisme, principal motor econòmic de Menorca.

Així idò, esperam una resposta per part del PE, en un breu espai de temps, així com la posada en marxa d'aquesta tarifa plana i l'establiment dels mecanismes necessaris perquè les companyies aèries no deixin d'operar a l'illa i haver de patir els efectes de la doble insularitat.