Pàgines

dijous, 26 de gener del 2017

ESQUERRA DE MENORCA MOSTRA LA SEVA PREOCUPACIÓ PER LA FALTA DE MANTENIMENT DELS CENTRES ESCOLARS DE MENORCA

Aquests dies són notícia diferents centres d'ensenyament secundari que no poden posar en marxa el sistema de calefacció, avariat o en condicions inadequades. En la majoria dels casos no és la primera vegada i, justament, aquesta reincidència fa sospitar que les instal·lacions de les calderes dels centres educatius no estan en condicions òptimes.

És necessari que els centres docents tenguin un nivell de confort adequat atès la importància de les activitats que s'hi desenvolupen i les llargues estades que hi fan tant l'alumnat com el personal que en fan ús. Ben segur que el procés d'aprenentatge, condicionat per múltiples factors, es veu també afectat per l'estat de les instal·lacions i els equipaments. Aquests dies, l'alumnat i el personal dels centres han d'intentar combatre les setmanes més dures de l'hivern i seguir les activitats docents a temperatures molt per sota del que es considera òptim.

L'anunci del Govern, d'agilitzar la solució del problema fa que esperem que sigui realment així, però, a més de mostrar el nostre suport a l'alumnat i al personal dels centres, també reclamem una política pertinent de manteniment de les instal·lacions. Unes instal·lacions en molts casos velles i potser obsoletes que, a banda de repercutir en la seguretat i el benestar personal probablement també suposa una despesa excessiva de combustible, contaminació atmosfèrica i de les reincidents avaries conegudes i patides per totes les persones usuàries dels centres.

A Esquerra de Menorca pensem que és necessari un estudi exhaustiu de les instal·lacions a fi de solucionar de manera definitiva els problemes, així com un pla de millora de les instal·lacions i equipaments dels centres docents que tengui en compte la seguretat i el benestar de l'alumnat i el personal així com l'optimització energètica basada en els preceptes d'eficiència energètica, la inclusió d'energies renovables, el respecte mediambiental i la sostenibilitat.