Pàgines

dijous, 24 de novembre del 2016

MANIFEST DIA INTERNACIONAL CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

Un any més ens trobem davant el dia contra les violències masclistes, una data que ajuda a visibilitzar la realitat d’aquestes violències a la nostra societat.

Aquesta xacra social que mata a les dones només pel fet de ser dones, no és més que una de les moltes conseqüències d’una societat patriarcal en la qual els homes “ocupen” jeràrquicament una posició més elevada que les dones en tots els àmbits de la vida.

Són molts els aspectes que ajudarien a pal·liar les esfereïdores xifres de dones maltractades i/o assassinades pels homes, aspectes com unes polítiques socials, culturals i educatives més igualitàries així com el tan desitjat pacte per a la no violència de gener. Ben segur que rebaixarien unes dades vergonyoses.

Però mentre tot això no arriba, les dones han d’escoltar els “consells”, “bons consells”, per tal d’evitar que puguin patir els maltractaments per part dels homes. Aquests consells són donats a les dones des de ben petites i, és clar, si no els segueixen, són elles les que provoquen les accions violentes.

Uns consells, que a cop de repetir-se una vegada i una altra, esdevenen normals i assenyats però que, si en fem una versió contrària, és a dir, consells de les dones cap als homes, sonarien d’aquesta manera:

  • No aneu per carrers foscos.
  • Vigileu la roba que us poseu.
  • No aneu a festes on hi hagi molta gent i on es beu molt d’alcohol.
  • No utilitzeu un llenguatge provocatiu.
  • No somrieu a persones estranyes.
  • Procureu anar sempre acompanyats a les nits.
  • En definitiva, sigueu homes decents i modestos.

Si aquests consells de les dones cap als homes us semblen absurds i ridículs, també ens ho haurien de semblar al revés.

A Esquerra de Menorca volem una societat igualitària on totes les persones (dones i homes) puguin viure protegides, segures i empoderades. Dones i homes iguals i lliures en una societat digna.

Esquerra de Menorca - Esquerra Unida