Pàgines

dijous, 17 de novembre del 2016

ESQUERRA DE MENORCA DENÚNCIA QUE EL PP NO ESTÀ COMPLINT EL COMPROMÍS ADQUIRIT AMB ELS MENORQUINS

Esquerra de Menorca ja ho va denunciar al maig, el govern espanyol pretenia retallar en el descompte de residents per a grups. Ara, un cop format el govern, el ministeri de foment anuncia que a partir del dia un de gener els grups de residents que vulguin viatjar tindran una tarifa de descompte màxim.

La mesura fixarà un import màxim de subvenció que afectarà sobretot a col·lectius de residents que vulguin viatjar com: l'Imserso, Estudiants, equips esportius,... Des del govern ens diuen que això servirà per reduir el frau en la compra de bitllets. Nosaltres creiem que potser persegueix altres objectius com podria ser treure el focus d'atenció de la reclamació històrica de la tarifa plana, tal vegada pensen que mentre lluitem per no perdre drets no ho farem per aconseguir-ne de nous.

Des d'Esquerra de Menorca sempre hem apostat perquè s'apliqués una tarifa plana entre illes i amb punts estratègics de la península (Barcelona, Madrid, València) que facilités als menorquins la sortida de l'illa.

Durant els períodes electorals del maig, desembre i juny, va ser una de les promeses més utilitzades per tots els partits polítics. El Govern Balear, ja fa uns mesos, es va posar a treballar per la posada en marxa de la tarifa plana entre illes, amb la promesa del ministeri de foment que just hi hagués govern a l'estat es posarien a treballar en aquest aspecte.

Ara ens trobem que la primera mesura que pren el ministeri és retallar els drets dels insulars, mentre es gasten grans quantitats de diners en construir línies d'AVE –sense persones-, autopistes –sense cotxes- i aeroports –sense avions-, s'obliden que aquí patim la insularitat i que moltes voltes el fet de sortir de les illes no és un caprici sinó una necessitat. En altres paraules, per nosaltres, el fet de tenir una ajuda de l'estat no ens fa privilegiats, és una necessitat.

Segons sembla el govern no entén el fet insular, i la Diputada i la Senadora del Partit Popular de Menorca no estan complint el compromís adquirit amb els menorquins o la seva veu no compta dins el seu propi partit.

Així idò, des d'Esquerra de Menorca, exigim al Govern espanyol que treballi per reconèixer el fet insular, que no apliqui aquesta mesura contra els residents que viatgin en grup i que treballi per a establir la tarifa plana tant entre illes com a punts estratègics de la península.