Pàgines

dimarts, 12 de juliol del 2016

ESQUERRA DE MENORCA VALORA EL RESULTAT DE LES ELECCIONS

A falta de saber l'opinió de l'Assemblea Insular, des de la Comissió Executiva d'Esquerra de Menorca – EU s'han valorat els resultats electorals com a positius. No han estat els esperats o el que apuntaven les enquestes, però sí que han enfortit un electorat de base social àmplia a Menorca i ens hem situat en el segon lloc pel que fa a la correlació de forces. A part, l'experiència també ens pot servir per a millorar en els processos futurs.

Un dels aspectes que s'han de millorar és el d'evitar que els interessos partidistes, legítims, siguin la tònica general des dels primers moviments per a confluir en una candidatura unitària fins al mateix dia de les eleccions. Aquest fet provoca desgast i motiva falta d'il·lusió per part dels membres de la campanya i, en general, de la militància. És per això que va ser difícil transmetre il·lusió als ciutadans en unes eleccions que eren molt rares, després de les de desembre. Si això va ser la tònica durant tota la campanya, bo faríem que no continués fins i tot acabada aquesta.

Des d'Esquerra de Menorca, no entrarem a valorar quin partit ha tingut la culpa de què i, tampoc, no ens penjarem cap medalla de res. Creiem que això, si no s'acompanya del propòsit de superació, no serveix per res. Ningú no es pot erigir com a impulsor de la confluència, quan realment va ser resultat d'una demanda ciutadana a la qual havíem de donar resposta per coherència política i ideològica, i responsablement la vam donar.
L'objectiu no era treure rèdit polític i partidista per a cap de les tres forces que vam participar de la candidatura, sinó posar-nos d'acord per a canviar unes polítiques en les quals no creiem i que són nocives per a les persones.

Ara és un bon moment per fer una crida per començar a treballar en un projecte comú i superador, fet per persones i per a les persones, de cara a les pròximes eleccions municipals, insular i autonòmiques. L'experiència de les candidatures municipals ha estat prou enriquidora i ens pot guiar en aquest camí.

Comissió Executiva d'Esquerra de Menorca