Pàgines

dimarts, 14 de juny del 2016

EU denuncia que la privatització d'AENA deixa sense personal l'aeroport de Menorca

Aquesta tarda s'ha realitzat una roda de premsa per part d'Esquerra de Menorca – Esquerra Unida, amb el Coordinador General d'EUIB, Juanjo Marínez i Àgueda Tur, membre de l'executiva d'Esquerra de Menorca i de l'actual Consell Polític Federal d'IU.

L'objectiu de la roda de premsa ha estat denunciar els efectes de la privatització parcial d'AENA a l'aeroport de Menorca, que ha quedat sense personal suficient de cara a la temporada turística que comença i la degradació de les condicions laborals d'AENA. Així,
Juanjo Martínez ha manifestat que «Des d'Esquerra Unida estem seguint molt d'aprop aquest conflicte laboral. Totes les previsions ens diuen que hi haurà un 20% més de tràfic de turistes que els anys anteriors però el personal ha disminuït un 10%, tot i que els beneficis nets de l'empresa han estat elevats. Això respon clarament al que hem denunciat des de fa temps, AENA comença a deixar de costat el servei als usuaris per mirar cap als beneficis econòmics que pot generar». Així mateix Martínez ha afegit «Vistes les darreres actuacions d'AENA, l'única solució per a què no es segueixin produint aquestes situacions passa per tornar-la a nacionalitzar.»

Aprofitant la mateixa roda de premsa, ha declarat que «Des d'EM-EU estem treballant perquè aquesta problemàtica arribi al congrés dels diputats i que el Ministeri de Foment faci de mediador entre els sindicats i l'empresa. En aquest sentit, també estem fent feina per mitigar els greuges de la doble insularitat i del transport aeri, greuges que els menorquins i menorquines han de patir a l'hora de sortir de l'illa per qualsevol tipus de qüestió».

Així, Martínez i Tur, han tancat la roda de premsa emplaçant a la ciutadania de Menorca a què el proper 26J voti a la candidatura d'Units Podem Més, ja que consideren que a les darreres legislatures els partits que han tingut representació no han treballat el suficient per millorar les condicions de vida dels menorquins i menorquines.

ESQUERRA DE MENORCA - ESQUERRA UNIDA