Pàgines

divendres, 27 de maig del 2016

"Izquierda Unida" entra en la darrera fase abans de la "XI Asamblea Federal": Participa i decideix.

La nit passada, a les 00.01 del dia 26 de maig, Izquierda Unida va encetar la darrera fase abans de la "XI Asamblea Federal". Aquesta darrera fase consisteix en les votacions -de les llistes del Consell Polític Federal, els documents i tesis, el balanç de gestió, la Comissió de Garanties Federal i la Comissió de Control Financer- de les que poden participar tant afiliats com simpatitzants.

Els dies 26 i 27 de maig es podrà participar telemàticament de cadascuna de les 5 votacions, mitjançant la plana web que IU va crear especialment per a la celebració d'aquesta XI Assemblea. Així mateix, per tots aquells militants i simpatitzants que no tinguin accés a internet o els resulti dificultós, s'ha habilitat el diumenge dia 28 per poder participar presencialment en urna. En el cas de Menorca, es podrà votar a la Seu d'Esquerra de Menorca al carrer d'Isabel II núm. 68, de Maó, en horari d'11 h del matí i fins a les 20 h del capvespre.

Al Consell Polític Federal, s'han presentat tres candidatures: "Una IU para un nuevo País" encapçalada per Alberto Garzón i recolzada per l'Eurodiputada Marina Albiol; "IU SÍ con más fuerza" encapçalada per l'Eurodiputada Paloma López i recolzada pel Coordinador sortint Cayo Lara; i "Revolución democràtica para una izquierda ganadora" encapçalada per Tasio Oliver i Eva Jiménez, recolzada per l'Exdiputat Gaspar Llamazares.

Cal dir que, d'entre totes les llistes, l'única que compta amb una candidata menorquina és la de "Una IU para un nuevo País" d'Alberto Garzón, que compta amb Àgueda Tur, coordinadora d'EM-Maó, membre de l'executiva insular i de la presidència federal.

Així mateix, IU ha anunciat que el dilluns a les 12 h del migdia es donaran a conèixer les dades oficials d'aquesta fase de votacions internes.