Pàgines

dijous, 19 de maig del 2016

ESQUERRA DE MENORCA ESTÀ PREOCUPADA PER LA SITUACIÓ A L'AEROPORT DE MENORCA

Valorem molt positivament la moció aprovada pel Ple del Consell Insular, el passat dilluns 16 de maig amb els vots de l'equip de Govern

El passat 28 d'abril, la diputada de IU-UP, Sol Sánchez es va reunir amb el delegat sindical de CC.OO. d'AENA, a l'aeroport de Menorca, Ramon Carreras i el secretari general de la secció sindical estatal Paco Fernández, per conèixer de primera mà la situació de manca de personal a l'Aeroport de Menorca.


En un any que es preveu tenir un rècord de passatgers, superant en
un 20% el tràfic del 2012, és incomprensible que es vulgui funcionar amb un 10% menys de plantilla que el mateix any.


Aquesta situació l'hem d'emmarcar, a més, en un escenari de beneficis nets d'AENA, que en els darrers tres anys han suposat 2026'7 milions de beneficis, i que per mor de la privatització del 49%, el passat mes de febrer de 2015, en gran part aniran a les butxaques dels inversors privats, mentre els treballadors tenen el sou congelat des del 2010. Inversors, que recordem-ho molts d'ells tenen la seva seu a paradisos fiscals, i que per tant seran doblers que abans anaven a la hisenda pública i que ara no es tindran. Entenem que la fiscalia, d'ofici, hauria d'investigar tot el procés de privatització, ja que veim indicis d'un
possible delicte de malbaratament de cabals públics.

Vergonyosa és a més, la posició del PP de Menorca, que novament va en contra dels interessos del conjunt dels menorquins i de la seva economia, en tant que es va abstenir a la votació del passat 16 de maig, en el Consell Insular, no donant suport a la iniciativa de l'equip de govern que va aprovar una resolució, instant al Govern Balear i també al Ministeri de Foment, a què puguin trobar una solució, abans de l'anunciada vaga que puguin convocar els sindicats en plena temporada turística. Resolució que valorem molt positivament des d'EM i que estalonem totalment. Irresponsable també, és l'actitud de l'exdiputada Agueda Reynés i exsenadora Juana Francis Pons Vila, i actuals candidates, que mai s'han interessat pel tema, sense fer cap actuació real d'intermediació o al manco de pressió cap al Ministeri de Foment.

Des d'Esquerra de Menorca, volem recordar que CC.OO. ve anunciant des del passat 19 de març la possible convocatòria de vaga i fins ara ni AENA-ENAIRE, ni el Ministeri de Foment, han donat cap solució. Esquerra de Menorca, a través de IU-UP, traslladarà la seva preocupació, tant a AENA-ENAIRE, com al Ministeri de Foment per exigir una solució, no només pels treballadors, sinó per tots els menorquins i visitants que som usuaris de l'aeroport i mereixem un servei públic, eficient i de qualitat, i per açò fa falta el personal necessari que ara no es té.