Pàgines

dimarts, 8 de març del 2016

DIA DE REIVINDICACIÓ I DE LLUITA DE LES DONES

Des del seu naixement, Esquerra de Menorca pretén posar les ulleres de gènere a la política i per això, des de les propostes del moviment feminista, celebra el 8 de març com un dia de reivindicació de les dones per conquistar els seus drets.

L’origen d’aquesta data és el sacrifici i les lluites de moltes dones que al llarg dels segles no s’han conformat amb una societat injusta i discriminatòria. Les dones hem hagut de lluitar sempre el doble que els homes per aconseguir la meitat.

Es necessita una transformació social que posi la igualtat de drets entre homes i dones en l'eix de la política actual. És necessari un pacte d’estat contra les violències masclistes, però també pensar amb la discriminació com un problema de la democràcia. Sense les dones no hi haurà democràcia i no n’hi haurà mentre se segueixi valorant molt menys a unes que a altres.

L’economia ha d’estar al servei de la política i la política fer-se per, amb i per les persones. Sense persones no hi ha futur. Des d’Esquerra de Menorca volem reconèixer l’imprescindible treball de cuidats i domèstics que els milions de dones aporten a aquesta societat i sense la qual la sostenibilitat de la vida no seria possible. Aquesta societat no seria el que és sense el gran esforç, treball i afecte de les dones.

Quant ens ha costat aconseguir drets i alhora, que fàcil sembla robar-nos el que és nostre! La pèrdua de drets ha sigut molt evident durant les darreres legislatures. Amb la taxa d’activitat femenina quinze punts menor que la masculina, seguim tenint una taxa major d’atur i pitjors condicions de feina. Amb una diferència salarial del 24%, la temporalitat i el temps parcial caracteritzen el treball femení. Les reformes laborals també han perjudicat en major mesura a les dones, com també ho han fet les polítiques d’austeritat. Retallar l’Estat del benestar implica una reducció dels serveis d’atenció i cuidats que, a més de generar desocupació femenina, suposen una tornada del treball de cura de les llars i per tant torna a recaure sobre les esquenes de les dones, que són les que els realitzen.

Però, afortunadament, aquestes polítiques de retallades de drets i llibertats –que han intentat tornar a ficar a les dones a casa- estan xocant amb la forta voluntat femenina de no donar una passa enrere. Som milers, plurals i diverses, i juntes cerquem l’equitat i el dret al nostre cos.

NO SON “LES ALTRES”, SOM NOSALTRES. TOTES I JUNTES!

El 8 de Març és un dia de reconeixement de la resistència i la lluita constant i quotidiana de les dones i per això volem denunciar la vulnerabilitat i major precarietat laboral femenina i els assassinats, les violències masclistes i els atacs “lesbòfobs” que les dones estan patint. Però també volem mostrar la solidaritat amb les dones d’aquí i d’allà i dir alt i clar: Benvingudes refugiades! Perquè no són les altres, totes, juntes, som nosaltres.

En aquest temps de la nova política, feminitzem la política perquè el feminisme és una aposta per la transformació de la societat mitjançant el diàleg i el compromís.

Des d’Esquerra de Menorca ens sumem i us animem a participar, alegres i combatives, de tots els actes que s’estan organitzant arreu de l’illa.

Esquerra de Menorca - Esquerra Unida