Pàgines

dimarts, 6 d’octubre del 2015

Esquerra de Menorca diu NO al TTIP

Un tractat de lliure comerç entre els EUA i la UE que dóna més poder a les multinacionals enfront de la sobirania dels estats. 

Està dissenyat perquè les multinacionals d’un costat i l’altre de l’atlàntic puguin salvar les traves que es deriven de les diferents regulacions i normatives existents. 

Per eliminar aquestes traves es crearà un organisme no electe amb l’objectiu d’igualar les legislacions de cada estat membre a la baixa, per així facilitar el negoci de les grans multinacionals. Això posaria en perill la nostra legislació en matèria mediambiental, de seguretat alimentària i, inclòs, laboral. 

Per un altre costat, les multinacionals pretenen imposar uns tribunals arbitrals internacionals, de caràcter privat, que assegurin l’aplicació de les normes més avantatjoses per les grans empreses, sempre al marge dels tribunals de justícia. 

Des de la comissió europea se’ns vol fer creure que aquest tractat serà positiu per les persones però, és per això, que sobta bastant que les negociacions s’estiguin mantenint en secret. Ni tan sols els representants electes tenen accés als detalls del tractat. La resposta al “per què?” de tant secretisme està clara, les parts interessades saben que, en cas de conèixer els detalls, la ciutadania faria impossible aquest acord. 

Es podrien classificar en 10 blocs els greuges i amenaces que suposaria la firma definitiva d’aquest tractat: 
  1.  Amenaça a la democràcia i sobirania dels Estats. 
  2.  Amenaça als serveis públics. 
  3.  Amenaça a la seguretat alimentària. 
  4.  Amenaça al clima i a l’energia neta. 
  5. Amenaça al medi ambient i l’agricultura. 
  6. Amenaça als drets laborals i socials 
  7. Amenaça al control de dades personals. 
  8. Amenaça als productes farmacèutics. 
  9.  Amenaça a l’equitat als serveis financers. 
  10. Falta de transparència i participació ciutadana. 


És per això que des d’Esquerra de Menorca ens sumem a la campanya #NoalTTIP i animem a tots els ciutadans a informar-se sobre aquest tractat, que atempta contra la nostra dignitat, mitjançant la plana web http://noalttip.blogspot.com.es/ i a sumar-se a la campanya estatal #NoalTTIP , a més us podeu adherir a la setmana d’acció internacional (del 10 al 17 d’octubre) contra el TTIP, el CETA (que es vol ratificar aquest pròxim any) i el TISA (tractat perillosíssim sobre a alliberació de serveis).