Pàgines

dijous, 24 de setembre del 2015

ESQUERRA DE MENORCA EN L’ACTUAL MOMENT POLÍTIC

La Comissió Executiva d’Esquerra de Menorca, reunida aquest dilluns, 21 de setembre, per donar inici a un curs polític que té com a fita més important les pròximes eleccions generals, anunciades pel pròxim mes de desembre, ha acordat la següent declaració. 

  1. Les esquerres ens trobem davant una oportunitat única de tombar dècades de polítiques de dretes, que ens han portat a un temps de pèrdua de drets de les classes més desfavorides i d’increment de la pobresa. Igualment, ens trobem davant la possibilitat real de vèncer el bipartidisme que ha governat espanya des de fa quaranta anys. 
  2. Les esquerres estem davant l’oportunitat i el deure de donar continuïtat als bons resultats de les candidatures unitàries municipals que han demostrat que és possible el canvi. 
  3. Volem remarcar que la realitat d’una circumscripció única de les Illes Balears al Congrés dels Diputats condiciona la capacitat real de decisió que puguem tenir en una part del territori, però no la voluntat que aquesta crida a l’acord porta implícita. 
  4. En canvi, considerem en la nostra mà la possibilitat d’explorar les possibilitats d’una candidatura unitària al Senat per Menorca a partir d’un acord programàtic. 
  5. Considerem que l’espai unitari que es pugui construir no es pot predeterminar ni prefigurar, ni en forma ni en nom, i que només pot ser el resultat de l’acord entre els actors que vulguin participar.

Comissió Executiva 

22/09/2015