Pàgines

dijous, 23 de juliol del 2015

Esquerra de Menorca valora l’aprovació del Cartipàs al CIM i les informacions sobre la reforma de la carretera.

Un cop conegudes i aprovades les carteres de les quals s’encarregaran els nous consellers del CIM, des d’Esquerra de Menorca, volem desitjar molta sort i bona feina al nou equip de govern.

Així mateix, valorem positivament que la majoria de les designacions dels Directors Insulars responguin a perfils tècnics, i no només polítics com venia sent habitual.

En l’apartat de retribucions, s’han reduït un 5% el sou dels Consellers i un 14% als Directors Insulars. Segons les dades donades pel nou Govern l’estalvi serà de 340.000 € a l’any i la destinació de la meitat d’aquests diners a l’àrea de Benestar Social ens sembla una mesura molt correcte, tot i que des d’EM apostaríem per una reducció dels sous a tres vegades el salari mínim per apropar els sous polítics a la realitat de la resta de ciutadans.

Per altre costat, després de les darreres informacions aparegudes als mitjans de comunicació sobre la reforma de la Me-1, volem animar a la presidenta Maite Salord a seguir explorant i treballant en recerca de totes les opcions viables per reconduir aquest disbaratat projecte. Considerem essencials i evidents dues coses a tenir en compte a l’hora de la modificació del projecte: en primer lloc, que la modificació no suposi un cost econòmic extra als menorquins i menorquines i, en segon lloc, que es redueixi al màxim de les possibilitats l’impacte visual i mediambiental que suposa aquesta ferida a la nostra terra.


Així idò, confiem que el nou equip de govern respongui a les necessitats de tots els menorquins i menorquines, que des de l’oposició es col·labori per fer això possible i que el canvi en les formes de fer política es produeixi en aquesta legislatura que ara tot just comença.