Pàgines

dimarts, 19 de maig del 2015

Suport joves d'Esquerra de Menorca

Des de joves d’Esquerra de Menorca volem expressar el nostre suport a les candidatures d’Esquerra de Menorca –EU perquè, des que s’han tornat a celebrar eleccions lliures, sempre ha defensat per damunt de tot uns principis bàsics i intocables, adequats als canvis vertiginosos de la història recent.

EM ha denunciat sempre, sense fatiga, els continus atacs al territori. No només els que ara aixequen polseguera (reforma de la Me-1, parcs aquàtics, hotels als fars de l’illa), sinó també totes les altres obres faraòniques consumades (dic exterior al port de Ciutadella, projectes de ports esportius, noves urbanitzacions).

Enfront les onades de privatització que amenacen el sistema de serveis públics així com l’hem conegut, les polítiques d’EM s’han mantingut sempre fermes exigint el seu enfortiment i progrés. Val a dir, que aquestes propostes no són fruit del moment d’emergència social derivades d’una crisi “controlada” sinó que, han estat els pilars bàsics de la seva proposta, enfront d’aquells que ho veuen només com una conseqüència cíclica del propi sistema capitalista.

Davant de lleis que intenten canviar la realitat cultural com els àmbits d’ús de la llengua, la tergiversació de la història, la creació de conflictes allà on ja hi havia consens, tot sembrant i escampant la ignorància, EM no s’hi identifica. Tot el contrari: aposta per la normalització total del català, conèixer la nostra història com a poble, així com el respecte mutu entre tots aquests i especialment, amb el castellà.

De la mateixa manera, proclama el respecte entre les diferents creences, ideologies, edats, orientacions sexuals, procedències, de tots els homes i les dones. Una inclusió social total en que totes aquestes diferències són justament una riquesa en el marc de la cultura de la pau.

EM té present que el principal motor generador de riquesa a Menorca és el turisme, sense obviar les activitats dels altres sectors, també presents: agricultura, ramaderia, pesca i activitats forestals (des del respecte al medi ambient), artesania, indústria, entre les que encara subsisteixen.  Amb tot, aposta per un turisme sostenible i de qualitat, que doni suport al teixit comercial local i al producte autòcton amb valor afegit.

Des de l’opinió jove, davant el desig de construir un futur lliure, donam suport sense embuts als nostres candidats que s’ocupen de materialitzar totes aquestes propostes, que ens encoratgen a creure que encara és possible veure una política transparent, compromesa, per a totes i tots, al servei del bé comú, que és l’Esquerra.