Pàgines

divendres, 10 d’abril del 2015

Tornen els actes per la República

Amb motiu de la commemoració  84è aniversari de la II República, enguany tornam a celebrar dos actes: el ja tradicional homenatge als republicans i republicanes i la segona edició de la Festa per la República.

Aquest diumenge 12 d’abril, en commemoració dels 84 anys de la II República, tindrà lloc a les 12 h al Cementeri Municipal de Maó l’homenatge i reconeixement a tots els defensors i defensores d’aquest règim i de reivindicació de la III República.



L’acte, que es ve realitzant tradicionalment en els darrers 13 anys, consistirà en la lectura del Manifest per la República, lectura de poemes i cançons republicanes i lliurament de la bandera republicana a defensors i defensores dels valors i pensaments de la II República. En cas de pluja l’acte quedarà suspès.
Després de l’èxit de l’any passat, el dissabte 18 d'abril, a partir de les 12:00 as Claustre del Carme celebram la Festa per la República, amb la música d'Es Bastió de s'Illa i després el Col·loqui amb Javier Couso. 


Javier Couso és eurodiputat per l’Esquerra Plural Europea. Format com a Tècnic de so cinematogràfic per l'Escola de RTVE, va treballar d'ajudant de cambra al costat del seu germà José a Tele 5 i es va diplomar com a periodista audiovisual al Institut Internacional de Periodisme José Martí. Ha treballat en informatius i en diverses productores, realitzant tasques de producció, operador de càmera i direcció.
Activista social des dels anys 80 ha participat en el moviment pels centres socials okupats, en la lluita contra el racisme i contra el feixisme, per l'objecció de consciència, en favor dels drets humans, en la solidaritat internacional i en el sindicalisme de base. S'ha involucrat en política des del carrer, organitzant i participant en manifestacions i protestes.
El seu interès per la geopolítica, per les relacions internacionals i les qüestions militars va augmentar a partir de l'assassinat del seu germà José Couso a mans de militars nord-americans durant la invasió a l'Iraq, el 2003. Des de llavors, Javier impulsa la lluita contra la impunitat exemplificada en el cas del seu germà i crea, al costat d'amics i companys, la "Asociación Hermanos, Amigos y Compañeros de José Couso", que desenvolupa durant més de 10 anys la batalla ciutadana i judicial que ha permès que avui en dia, el cas de José Couso sigui l'únic obert al món que investiga per un delicte de crim de guerra a cinc oficials i caps de l'exèrcit nord-americà.
Hi estau tots convidats!