Pàgines

dimarts, 28 d’abril del 2015

6 - Consell Insular


Soc na Laia Marí Hilario, nascuda a Maó ara fa 35 anys. Vaig entrar en el mon del treball ben joveneta, per a finalment, dedicar-me de ple al món de la restauració. Estudiant i formant-me com a Tècnica de Cuina i Pastisseria a diferents centres de Menorca, Barcelona i Sitges.

Em consider una persona alegre, inquieta, voluntariosa, social, encara que molt amant també dels moments de soledat. Compromesa amb els meus principis i sobretot, amb la recerca de la veritat.

Com han fet molts d'altres, fa dos anys que em desplaç fora de l'illa, Àustria i Alemanya, per treballar les temporades d'hivern i estiu, davant la precarietat laboral en que es veu immersa el país en general. Des de jornades reduïdes a una mitja de 4 hores, contractes cada vegada més curts o inclús inexistents. Per tant, fent impossible tenir una base econòmica estable i poder desenvolupar-me independentment a la vida, tant important per a mi.

D'uns anys cap aquí el turisme s'ha convertit en la principal activitat econòmica de l'illa, i ara ens trobam que depenem excessivament d'aquesta font d'ingressos. Exprés així el meu desacord en com s'ha desenvolupat aquest sector i la mala gestió dels seus recursos, deixant de banda altres potencials, sense tenir en compte el respecte i preservació de l'entorn i cultura, tan peculiars de l'illa.

M'han intentat educar amb sensibilitat i a no baixar mai el cap davant les injustícies, respectant els meus principis i els dels altres. Que mai una societat podrà caminar endavant, mentre existeixin parts de l'historia sense resoldre, amb buits plens de silenci allà on hi hauria d'haver llum i justícia.

Tenc molt clar que el canvi d'aquesta societat només serà possible quan la majoria prenguem consciència, ens organitzem i deixem d'esperar aquest canvi com un esdeveniment que ens ha de venir des de fora, de terceres persones, esperant a ser salvats.

Nosaltres som el canvi, Sense pretensions, amb mirada realista i pel bé comú. Informant-nos i participant, hem de lluitar per una societat més justa, on els recursos bàsics com educació i sanitat, siguin un dret de qualitat i no un privilegi, mogut només per els interessos. Treballar de valent per una igualtat real entre dones i homes. Acabar d'una vegada per totes amb l'especulació del medi ambient, obrint pas a l'entorn sostenible, saludable, autèntic que és possible. La importància de mirar cap al futur des de el present i les conseqüències dels nostres actes.