Pàgines

divendres, 21 d’octubre del 2016

LA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ "NECESSITA MILLORAR"

Una vegada que tots els nivells educatius ja estan en marxa, des d'Esquerra de Menorca volem expressar la nostra preocupació pel funcionament de la Conselleria d'Educació.

És cert que s'ha produït una millora en el procés de substitució del professorat, i, que en l'àmbit de totes les illes, hi ha un augment en el nombre de professors. Però també és cert que a Menorca el nombre de professors ha baixat, i en alguns casos, en places tan importants com els ATE, que s'encarreguen dels alumnes amb necessitats educatives especials.

És cert que les ràtios estan dins dels que marca la llei, però en més classes de les que es pot considerar normal, aquestes ràtios estan al límit, i el que esperàvem d'aquesta Conselleria era una rebaixa en les ràtios.

En el tema d'infraestructures, la situació encara és pitjor. Hi ha una falta de planificació i una falta de seguiment de les obres preocupant, continuen havent-hi barracons en diversos centres educatius i esperem que durant aquesta legislatura s'acabi amb els problemes del Conservatori i les Escoles d'Adults i d'Idiomes de Maó.

Esperàvem una Conselleria que no es limités tan sols al compliment de la llei en el tema de ràtios i a agilitzar les substitucions dels professors. Esperàvem una Conselleria que posés en marxa mesures valentes que aconseguissin treure a Balears dels primers llocs quant a abandonament escolar de l'Estat espanyol. Que es donés més suport a la innovació educativa, i que oferís una solució a la supressió de matèries tan importants com la filosofia o les arts que ha posat en marxa la LOMCE.

En definitiva, a la Conselleria d'Educació, en l'avaluació inicial li posem un NM.