Pàgines

divendres, 17 d’abril del 2015

Torna la Festa per la República, amb la música d'Es Bastió de s'Illa i el Col·loqui amb Javier Couso.

Després de l’èxit de l’any passat, el dissabte 18 d'abril, a partir de les 12:00 h as Claustre del Carme torna la Festa per la República, amb la música d'Es Bastió de s'Illa i després el Col·loqui amb Javier Couso. 
No és nostàlgia ni utopia, és el futur, però això EM-EU reivindica la República amb una festa. Música i ball amb Es Bastió de s'Illa i un col·loqui amb una persona compromesa que ha viscut la política de maneres diferents.

La presència de Javier Couso és una gran oportunitat per poder parlar amb una persona d’intensa trajectòria personal i política i que, a més, està vivint de molt a prop les negociacions sobre el TTIP. No hi ha dubte que els valors que encarna la república topen frontalment amb el TTIP i en podrem rallar amb l’eurodiputat el mateix dia que se celebra el Dia d’acció global contra el TTIP, amb un gran nombre de concentracions i activitats arreu de l’estat espanyol i d’Europa i dels EEUU.
Javier Couso és eurodiputat per l’Esquerra Plural Europea. Format com a Tècnic de so cinematogràfic per l'Escola de RTVE, va treballar d'ajudant de cambra al costat del seu germà José a Tele 5 i es va diplomar com a periodista audiovisual al Institut Internacional de Periodisme José Martí. Ha treballat en informatius i en diverses productores, realitzant tasques de producció, operador de càmera i direcció.
Activista social des dels anys 80 ha participat en el moviment pels centres socials okupats, en la lluita contra el racisme i contra el feixisme, per l'objecció de consciència, en favor dels drets humans, en la solidaritat internacional i en el sindicalisme de base. S'ha involucrat en política des del carrer, organitzant i participant en manifestacions i protestes.
El seu interès per la geopolítica, per les relacions internacionals i les qüestions militars va augmentar a partir de l'assassinat del seu germà José Couso a mans de militars nord-americans durant la invasió a l'Iraq, el 2003. Des de llavors, Javier impulsa la lluita contra la impunitat exemplificada en el cas del seu germà i crea, al costat d'amics i companys, la "Asociación Hermanos, Amigos y Compañeros de José Couso", que desenvolupa durant més de 10 anys la batalla ciutadana i judicial que ha permès que avui en dia, el cas de José Couso sigui l'únic obert al món que investiga per un delicte de crim de guerra a cinc oficials i caps de l'exèrcit nord-americà.