Pàgines

dimarts, 28 d’abril del 2015

9 - Consell Insular


Em dic Pep Jordi Quevedo, tenc 44 anys, visc i faig feina a Menorca en el camp de la docència des de fa 19 anys.  Soc professor d’ensenyament secundari a l’IES Cap de Llevant de Maó.

L’excusa de la crisi econòmica ha estat la coartada perfecta per a començar el desmuntatge de l’estat del benestar que amb tant d’esforç hem construït. L’àmbit escolar pateix des de fa anys les conseqüències de les retallades, els atacs soterrats a la llengua, a la llibertat d’opinió i el continu desprestigi del docent; per no parlar d’una nova llei (una més!) d’educació dissenyada com a obra d’enginyeria per acabar d’esbucar l’escola pública. La comunitat educativa (pares, mares, docents i alumnes) ens hem unit per lluitar contra el TIL i l’hem tombat. Aquesta unió ha estat fruit de molta feina per mobilitzar una societat desmobilitzada des de fa molt temps.

Una victòria pírrica? Molta feina per massa poc? No saben el que ens espera i no tendrem força per aturar-ho? Ja està be així? Tanmateix res canviarà?

No ho crec. Des de molts àmbits s’està treballant per aturar tant desbastallament, s’està treballant per revertir tant sofriment imposat. Crec que es a base de petits èxits, de sumar els esforços i d’organitzar-nos com podem enfrontar la situació.

A la vegada crec que no som conscients de l’abast de la situació social actual. Algú va dir que “hem d’ensenyar el poble a espantar-se de si mateix perquè, així, pugui agafar embranzida”. Ens costa, o no volem, adonar-nos del que hem consentit. Afirmar que tenim el que ens mereixem és menystenir la societat en què vivim, de la qual formam part.  

Aviat tendrem oportunitats de canviar la situació. Les properes eleccions municipals i autonòmiques han de ser les que confirmin i articulin el canvi en les institucions. Per això crec que Esquerra de Menorca Esquerra Unida ofereix l’organització, les idees, l’experiència i la il·lusió per a poder ser instrument de canvi.  

Són molts els fronts en que s’ha de fer feina per redreçar polítiques que van en contra de la major part de la ciutadania. Hem de reduir l’escletxa social, vetllar per un creixement sostenible, lluitar per una vertadera reserva de la Biosfera, eliminar la pobresa energètica,  engegar polítiques energètiques que vagin cap a l’ús creixent de renovables…  

Vull, així,  donar suport a Esquerra de Menorca Esquerra Unida formant part de la llista al Consell Insular de Menorca en les properes eleccions autonòmiques.