Pàgines

dilluns, 9 de març del 2015

Esquerra de Menorca en defensa de la llibertat sindical


El passat 9 de febrer, la diputada del Grup d’Esquerra Plural i membre de IU, Ascensión de las Heras, va fer arribar al Congrés unes preguntes dirigides al Govern, sobre l’actitud d’AENA de prohibir la realització d’Assemblees informatives durant el matí, quan sempre s’havien realitzat en aquest horari.

La diputada d’IU va tenir coneixement que ja el passat mes de gener la Inspecció de Treball a Menorca es va pronunciar en contra d’aquestes practiques, que clarament tenen una voluntat de limitar el dret dels treballadors a realitzar assemblees i ser informats, i que el mes de febrer, tot i la resolució, l’empresa havia tornat a reincidir en aquesta pràctica de prohibir assemblees en horari de matins a tots els aeroports d’Espanya.

Sent AENA, una empresa amb majoria de capital públic, és responsabilitat del Govern i de la Ministra de Foment, garantir els dret democràtics i de llibertat sindical dels seus treballadors.

Des d’Esquerra de Menorca-Esquerra Unida esperam una ràpida rectificació d’AENA i la intervenció del Ministeri per revertir la situació, perquè menystenir els drets dels treballadors és atacar la democràcia.