Pàgines

divendres, 27 de febrer del 2015

Conferència col·loqui de Zaida Muxí: Les dones, constructores de ciutat.

Amb motiu del Dia de la dona treballadora, l’Àrea de la dona d’Esquerra de Menorca Esquerra Unida organitza la conferència col·loqui Les dones, constructores de ciutat, a càrrec de Zaida Muxí.

ZAIDA MUXÍAmb motiu del Dia de la dona treballadora, l’Àrea de la dona d’Esquerra de Menorca Esquerra Unida organitza la conferència col·loqui Les dones, constructores de ciutat, a càrrec de Zaida Muxí, a la Sala de plens de l’Ajuntament de Maó, dimarts, 3 de març, a les 20:30 h.
Zaida Muxí és arquitecta i professora titular d'Urbanisme a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB). Ha estat professora convidada en diverses universitats d'Europa, Amèrica i Àsia i publica regularment en revistes especialitzades d'arquitectura i en premsa. Des de 2009 dirigeix visions, la revista de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona i ha publicat entre d’altres els llibres El espacio público: ciudad y ciudadanía (Electa, 2003), Elemental, reflexiones en torno a la vivienda mínima (Edicions ETSAB, 2004), La arquitectura de la ciudad global (Gustavo Gili, 2004), Habitar el presente: herramientas para la vivienda del siglo XXI (2011).
DIA DONA TREBALLADORA 2015

És experta en urbanisme i gènere i estudia el paper de l’arquitectura i l’urbanisme en la política i les relacions socials. Defensa un urbanisme amb visió de gènere ja que considera que les dones són agents de la diversitat, defensores del seu entorn i de les persones que l’habiten. Zaida Muxí convida a pensar la ciutat no només com un espai físic, sinó també humà, participatiu i sobretot públic, oposada a la privatització i la comercialització dels espais urbans.