Pàgines

dimecres, 8 de març del 2017

ESQUERRA DE MENORCA CRITICA LA POSTURA DEL GOVERN ESPANYOL DAVANT LA MODIFICACIÓ DEL REB

La Mesa del Congrés, a instàncies del Ministeri de Foment, no ha admès a tràmit la Proposició de Llei de modificació del Règim Especial de Balears (REB) que havia aprovat per unanimitat el Parlament Balear.

Aquesta modificació del Règim Especial Balear, que venia
motivada per pal·liar les conseqüències negatives de la insularitat, inclou la tarifa plana en els vols entre illes. Amb els vots de PP i C’s, un cop més, s’han tombat unes mesures que són necessàries per a les Illes Balears i que provocarien que les diferències, provocades per la insularitat en comparació a la resta de l’Estat, fossin una mica menors.

No són poques les veus que s’han aixecat per reclamar una modificació, hem de recordar que es van recollir milers de firmes per aquest motiu. Esquerra de Menorca porta molts anys reclamant aquesta modificació, a més de la posada en marxa d’una tarifa plana en els vols entre illes. És una qüestió que, per mitjà d’Esquerra de Menorca, Izquierda Unida ha portat al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu en multitud d’ocasions, ja que –igual que la majoria social- considerem que és un assumpte de màxima urgència per a les illes.

Des d’Esquerra de Menorca vam valorar molt positivament que s’arribés a un acord de totes les forces polítiques, tant al Consell Insular com al Parlament Balear, per portar aquesta proposta davant el Ministeri de Foment. Ara, per contra, hem de denunciar que PP i C’s tornen a deixar de costat a les Illes Balears i els interessos dels seus habitants.

No podem acceptar que les representants illenques a Madrid no defensin allò que és millor per a la ciutadania. En el cas de les representants menorquines del PP, Águeda Reynes i Juana Francis Pons, no és la primera vegada que actuen d’aquesta manera, no només obviant el benestar del conjunt de població sinó també contradient allò que van prometre durant la campanya electoral.

Des d’Esquerra de Menorca exigim a PP Menorca i a les seves representants a Madrid una explicació dels motius pels quals voten contra Menorca, una immediata rectificació i fer una defensa pública i institucional dels acords presos al Consell Insular i al Parlament Balear. En cas contrari, i vist que potser no tenen interès a defensar el millor per la nostra illa i els seus habitants, exigirem la renúncia dels seus càrrecs en les institucions públiques que han de vetllar pel nostre benestar com a menorquines i menorquins.