Pàgines

dilluns, 6 de març del 2017

COMUNICAT D'EM-EU SOBRE EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

EM-EU, juntament amb l'àrea Federal de la Dona de IU ens solidaritzem amb l'Aturada Internacional De Dones contra la violència masclista, convocat per al pròxim dia 8 de març i promogut pel col·lectiu feminista argentí "Ni una menos" que s'ha estès a diversos països llatinoamericans i europeus.

Compartim el sentiment del col·lectiu, que expressa que les dones
estem fartes de violència física, econòmica, verbal i moral dirigida contra nosaltres. Estem d'acord amb les demandes als governs exigint la presa de mesures reals per resoldre els problemes relacionats amb la seguretat, l'establiment de greus sancions legals als criminals en casos de violacions i violència masclista que patim cada vegada més. Reclamam, també, que s'acabin les retallades socials, les lleis que ens criminalitzen per decidir sobre els nostres cossos, les desigualtats laborals, i el final de les guerres i els conflictes del món.

Aprofitem per denunciar que la taxa d'atur de les dones a Menorca s'ha incrementat d'ençà de la crisi econòmica. Si l'any 2008 aquesta taxa era del 55%, actualment se situa en el 56%.

Igualment denunciem també l'eliminació per part del govern de l'estat del finançament destinat als plans d'igualtat de les petites i mitjanes empreses, uns plans que esdevenen cabdals per erradicar les pràctiques discriminatòries cap a les dones dins l'àmbit laboral.

Per tot açò, la pressió al carrer, la mobilització i la sensibilització de la societat contra les decisions són encara molt necessàries. EM-EU fem una crida massiva a participar de les manifestacions i els actes que es convoquen a Menorca i arreu del món.